zondag 30 mei 2010

Nathan's eerste volledige zelf gevangen karper

Datum: 30 mei 2010
Tijd: 11:30 - 20:00
Weer: Eerst veel regen, gevolgd door zon maar wel een harde wind, 15°C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: IJsbaanvijver

Ondanks de slechte weersvoorspelling hadden Nathan en ik toch besloten vandaag te gaan vissen aangezien we onder de paraplu toch ook droog zitten :-) De voormiddag was erg guur en plenste voordurend. Net voor de avond trok het toch open en kwam het zonnetje er door. We zagen wel enkele karpers aan de oppervlakte zwemen en azen maar hadden helaas geen voer bij voor drijvend te vissen. Ondanks dat we nog geen beet hadden gehad wou Nathan toch blijven tot de avond, Sabje had er mee ingestemt en ik kon het avond eten komen afhalen om 17h. Zo gezegt zo gedaan. Toen ik na een 15 minuutjes het schelpenpad weer op liep, zag ik Nathan met een hengel in zijn handen waarvan de top meer dan 90 graden gebogen stond. Droog zei hij 'Hey pap ben met een karper bezig'. Hij had de karper al tot vlak onder de kant gedrilled en die was nu bezig met de rietkraag proberen te bezoeken, dit tevergeefs want Nathan stond de karper te drillen alsof hij het al jaren deed. Mij was alleen nog de nobele taak weggelegd de andere hengels effe aan de kant te leggen en de karper te scheppen. Bij weging bleek hij 18 pond zwaar te zijn. Zoals je zal begrijpen was ik supertrots!
 
Vorige keer had Nathan de kiewen gezien en dat vond hij toch wel griezelig, bij durfde hem daarom ook niet op te tillen en mocht ik die taak waarnemen.
 
Way to go Nathan!
 
Teller staat nu op: 9

zaterdag 29 mei 2010

Clinge vs. Axel

Datum: 28 mei 2010
Tijd: 19:00 - 20:30
Weer: Lekker zonnetje, 17°C
Waar: Zestigvoetkreek Clinge

De eerste viswedstrijd van het jeugdseizoen stond op de kalender voor vandaag en was gelijk de derby tegen Clinge. Het was best een redelijke dag weer geweest en de verwachtingen dus hoog gespannen. Helaas werd het na een tijdje duidelijk dat de vangsten op Clinge nog erg tegen vallen en dus ook werd er tijdens de wedstrijd niet veel gevangen. Pacey had het geluk toch een leuke voorn te vangen en werd daarmee 6de. Nathan had geen enkele beet gezien en baalde daar behoorlijk van :-) Twee vissertjes van Clinge wisten nog een Brasem te vangen en lopen dus erg voor in het klassement. Maar hopen dat de terug wedstrijd een betere vangst opleverd.



zondag 16 mei 2010

16 mei 2010

Datum: 16 mei 2010
Tijd: 13:00 - 21:00
Weer: Sluierbewolking met zon en een redelijk zuidwestelijke windje, 15°C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: IJsbaanvijver

De kids haden andere prioriteiten vandaag (wilde spelen:-) en gingen dus niet mee. Rond een uurtje of 4 had ik tegen de bomen aan een schubkarper van 7,5kg. Deze vis was duidelijk al meer gevangen en had een zeer gehavende bek er zat zelfs een soort vergroeing aan z´n bek wat deed denken aan een extra baarddraad.


maandag 10 mei 2010

Weer een paar mooie karpers, wel veel missers

Datum: 10 mei 2010
Tijd: 13:00 - 21:00
Weer: Stapelwolken met zon en een redelijk windje, 14°C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: IJsbaanvijver

Na een beroerd weekeinde, zou het vandaag weer een redelijke dag worden, gisteren een klein beetje gevoerd op een andere stek. Pacey wou ook graag mee en was op de fiets gekomen zodat ze ook naar huis kon wanneer ze wou. Na een klein uurtje ging de pieper weer als een razende te keer, we hadden alleen het schepnet en dergelijke nog niet neer gelegd. Gelukkig was Pacey er nog en hielp ze perfect met het schepnet klaar leggen en de hengel even vast te houden zodat ik het schepnet in elkaar kon zetten. Na een mooie dril was het een mooie schubkarper van wel 10 kg. Niet veel later ging er weer een vis van door met de haak, na een korte dril leek het op een karper maar wisten we wel dat het er geen was. Hij was wel 3,5 KG. Na het opzoeken thuis bleek het een giebel te zijn. Nu volgden er verschillende aanbeten maar die werden helaas allemaal gemist (schoten los tijdens de dril). Aangezien we weer heel dicht tegen de bomen en het oude eilandje aan visten moesten we heel fel en direct aanslaan. Net na het avond eten (dank je wel sabje voor de goede zorgen, het smaakte weer over heerlijk) volgde een felle aanbeet, na een lange dril van zeker 15 minuten lande we een erg grote karper van 12 KG.







Het was dus weer een geslaagde dag en hopen op minder missers de volgende keer.

donderdag 6 mei 2010

6 Mei 2010

Datum: 6 mei 2010
Tijd: 5:45 - 17:00
Weer: In de morgen sluierbewolking vervolgens mooi weer maar veel wind, de nacht was heel houd en dus ook de vroege morgen (4°C) -  12 °C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: Ijsbaanvijver

Na de supervangst van gisteren dacht ik het gelijk bij zonsopgang weer te proberen op dezelfde stek. Dus supervroeg uit de veren (5:00), snel wat koffie zetten, boterham smeren en weer terug. Bij aankomst bleek dat het een super koude nacht was geweest, er was dan ook bijna geen beweging te zien op het water. Snel de hengels in de water en hopen op een beet, helaas kwam die niet en zat er niks anders op dan veel heen en weer te lopen om een beetje warm te blijven. Om een uurtje of 10 kwam Nathan er ook bij (die wou uitslapen). Hij wou vandaag met de vaste stok eens proberen. Lokvoertje gemaakt en na het inwerpen had hij bijna direct beet, een klein voorntje. Onthaken en weer inwerpen, nog geen 5 minuten later weer beet. Inmiddels was de gevoelstemperatuur gestegen van 2 truien en een jas naar een t-shirt en was het perfect vertoefen aan het water. Inmiddels waren Pacey en Sabrina ook gearriveerd met een lekkere versnapering, maar ze waren de koffie vergeten (hoe durft ze:-) Die gingen ze dus weer ophalen en haalde gelijk belegde broodjes. Hebben we lekker met z'n viertjes opgepeuzeld bij het water.
De beten op de vaste stok gingen maar door en de tussen pozes werden zelfs gereduceerd tot korter dan een minuut. Nathan en ik gingen een rondje fietsen en Sabje ging wel op de hengels letten, ze ving gelijk een mooie baars van wel 22 cm.

Voorns: 32
Baars: 2

Helaas geen karper deze keer, maar was zeker weer een geslaagde dag (alleen m'n verbrande gezicht is wat minder)

woensdag 5 mei 2010

Wat een top dag vissen, grootste was 13,4 kg!!!

Datum: 5 mei 2010
Tijd: 13:00 - 22:00
Weer: Stapelwolken met later veel zon, 12 °C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: Ijsbaanvijver

Na verschillende sessies te hebben geblanked bij koud weer is eindelijk de mei vakantie aangebroken. Helaas was het de eerste dagen van de vakantie erg bar weer, leek wel herfst. Maar vandaag belooft volgens het KNMI toch een behoorlijke dag te worden. Net voor de vakantie verse bollies gehaald bij Ian, god wat stinken die krengen (inktvis geur) dus alles was er klaar voor. Nathan zou mee gaan en had ook zijn vriendje Bodhi mee gevraagd. Na een uurtje of twee geen enkele beet te hebben gezien (ook niet met de maden) ging ik maar een rondje lopen. Terwijl ik precies aan de andere kant van de vijver was, ging ineens een van de beetverklikkers als een razende tekeer. Nathan sloog vakkundig aan en drilde de vis tot vlak onder te kant, inmiddels was ik ook gearriveerd en heeft Nathan de vis geschept. Het was een mooie schub karper van wel 7,5 kg. Na enkele minuten hadden we ook beet op de winklepicker, het bleek een voorntje van wel 5cm te zijn :-) Weer enkele minuten later ging de beetverklikker weer af na een dril van een minuut of 15 kwam de karper eindelijk in zicht van het schepnet, het bleek na weging 13,4 kg te zijn. Een nieuw PR!

De beten bleven maar komen, helaas ook enkele missers er tussen, en eentje die gelijk de zo hard weg zwom dat hij al in de overhangende bomen zat voor dat we bij de hengel waren (lijn was dus af).
Karper 3: 8KG
Karper 4: 6 KG
Karper 5: 4 KG

Bij Karper 4 durfde Nathan het ook aan de Karper op te tillen!

Wat een top dag! Hopen dat er van deze nog vele mogen volgen.